Naujienos

2020.05.14

Patarimai, norintiems mažiau švaistyti maistą: pirmiausia – pasitikrinkite, ką turite savo virtuvės spintelėse

Ne paslaptis, kad daug maisto, kurį įsigijame prekybos centruose, galiausiai, tiesiog išmetame. Priežastys gali būti įvairios – blogai apskaičiuojamas maisto produktų poreikis, prastas maisto planavimas ar išvis jo nebuvimas, neatsakingas vartojimas. Maisto sueikvotume daug mažiau, jei stengtumėmės suvartoti ir jo likučius. Tokiu būdu padėtume ne tik aplinkai, bet ir sutaupytume pinigų. Šiandien įvairiais patarimais, kaip sunaudoti maisto likučius, dalijasi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Vaizdo įraše ji atskleidžia, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas – planavimas. Karantinas šiuo atveju mums netgi buvo naudingas, mat reikėjo apsipirkti savaitei ar net ilgiau.
 
„Norintys geriau planuoti savo maistą, turėtų pažiūrėti, ką turime savo spintelėse, o peržiūrėjus jų turinį pagalvoti, ką reikėtų nusipirkti papildomai“, – patarimais dalinsis Vaida Kurpienė.

 

Daugiau naujienų

Obelys daugiabučio balkone: jei pasodinsite šį pavasarį, vaisius galėsite ragauti jau rudenį

Pavasaris – puikus metas sėti daržoves bei vaisius, tačiau, skirtingai nei daugelis galvoja, tai galima daryti ne tik darže, bet ir savo namų balkone. Kraštovaizdžio specialistas ir agronomas Tautvydas...

Specialistė apie įpročių keitimą: valios gali neužtekti – svarbu suprasti emocijas

Sveikų įpročių diegimas vaikams – nelengva užduotis tėvams. Su dar didesniu iššūkiu susiduria kiekvienas, besistengiantis pakeisti jau įsišaknijusius vaikų mitybos įpročius. Pasak...

Sveikatai palankus maitinimasis: kodėl jį turime ugdyti nuo pat mažumės?

Norint, kad vaikas užaugtų sveikas, stiprus, o jo vystymas būtų sklandus, privalome užtikrinti ir visapusiškai subalansuotą mitybą. Tiksliau – sveikatai palankų maitinimąsi, kuris užtikrina, kad žmogus...

Renginių kalendorius

Naudingos nuorodos