Naujienos

2020.05.14

Patarimai, norintiems mažiau švaistyti maistą: pirmiausia – pasitikrinkite, ką turite savo virtuvės spintelėse

Ne paslaptis, kad daug maisto, kurį įsigijame prekybos centruose, galiausiai, tiesiog išmetame. Priežastys gali būti įvairios – blogai apskaičiuojamas maisto produktų poreikis, prastas maisto planavimas ar išvis jo nebuvimas, neatsakingas vartojimas. Maisto sueikvotume daug mažiau, jei stengtumėmės suvartoti ir jo likučius. Tokiu būdu padėtume ne tik aplinkai, bet ir sutaupytume pinigų. Šiandien įvairiais patarimais, kaip sunaudoti maisto likučius, dalijasi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Vaizdo įraše ji atskleidžia, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas – planavimas. Karantinas šiuo atveju mums netgi buvo naudingas, mat reikėjo apsipirkti savaitei ar net ilgiau.
 
„Norintys geriau planuoti savo maistą, turėtų pažiūrėti, ką turime savo spintelėse, o peržiūrėjus jų turinį pagalvoti, ką reikėtų nusipirkti papildomai“, – patarimais dalinsis Vaida Kurpienė.

 

Daugiau naujienų

Įspūdžių pilna kelionė į Ožkų ūkį!

Anykščių vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ auklėtiniai turėjo galimybę penktadienį praleisti Dalios Andželos Ėmužytės Ožkų ūkyje, kuris įsikūręs Griciūnų k., Jauniūnų sen., Širvintų...

Prof. R.Stukas apie daržovių naudą: „Visos ligos nuo nervų, o nuraminti juos gali padėti daržovės“

Ekologiška žemės ūkio produkcija nėra naujiena, tačiau tik pastaraisiais metais lietuviai susidomėjo, kur ir kaip augintos daržovės pasiekia jų namus. „Viskas, ko reikia mūsų organizmui, užauga...

Socialiai atsakingi darželiai: šiandien vaikai rūšiuoja net baterijas

„Ką išmoksi – to ant pečių nenešiosi“. Štai tokią išmintį nuo senų senovės taikė mūsų protėviai. Tiesa, ne paslaptis, kad kuo jaunesnis žmogus – tuo labiau jam...

Renginių kalendorius

Naudingos nuorodos