Naujienos

2020.05.14

Patarimai, norintiems mažiau švaistyti maistą: pirmiausia – pasitikrinkite, ką turite savo virtuvės spintelėse

Ne paslaptis, kad daug maisto, kurį įsigijame prekybos centruose, galiausiai, tiesiog išmetame. Priežastys gali būti įvairios – blogai apskaičiuojamas maisto produktų poreikis, prastas maisto planavimas ar išvis jo nebuvimas, neatsakingas vartojimas. Maisto sueikvotume daug mažiau, jei stengtumėmės suvartoti ir jo likučius. Tokiu būdu padėtume ne tik aplinkai, bet ir sutaupytume pinigų. Šiandien įvairiais patarimais, kaip sunaudoti maisto likučius, dalijasi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Vaizdo įraše ji atskleidžia, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas – planavimas. Karantinas šiuo atveju mums netgi buvo naudingas, mat reikėjo apsipirkti savaitei ar net ilgiau.
 
„Norintys geriau planuoti savo maistą, turėtų pažiūrėti, ką turime savo spintelėse, o peržiūrėjus jų turinį pagalvoti, ką reikėtų nusipirkti papildomai“, – patarimais dalinsis Vaida Kurpienė.

 

Daugiau naujienų

Vietinės produkcijos svarba: nauda žmogui, aplinkai ir ekonomikai

Rinktis lietuviškuose ūkiuose užaugintą produkciją svarbu ne tik dėl geresnio skonio – įsigydami vietinius produktus prisidedame ir prie regiono, kuriame buvo užaugintas produktas, gerovės, ir prie visos...

Kaip išmokyti vaikus gaminti maistą patiems: restorano šefė pateikė patarimų

Mamoms ar tėčiams, kurie dažnai sukasi virtuvėje, gali pabosti nuolat gaminti maistą. Tad, kol jūsų atžalos dar visai mažos, galite juos pasikviesti į virtuvę, kad mažieji nuluptų česnaką ar svogūną. Tuo tarpu,...

Vaikai – pagalbininkai virtuvėje: padėti ruošti maistą galima vos nuo 3 metukų

Leisti laiką visai šeimai – smagu visiems, tačiau kartais ir patiems tėveliams gali pritrūkti idėjų, ką galima nuveikti kartu su atžalomis. Tad, jeigu nebesugalvojate, ką nuveikti kartu su vaikais,...

Renginių kalendorius

Naudingos nuorodos