Naujienos

2018.06.07

Daržovės rudenį - sveikatos šaltinis

Daržovės rudenį - sveikatos šaltinis. Šiuo laikotarpiu vaikams ypač svarbu valgyti kuo daugiau daržovių, pageidautina - sezoninių. Sparčiai plintant ligoms ir puolant virusams, tinkama mityba padės sustiprinti imunitetą ir organizmo apsauginę funkciją. „Vaikams itin svarbu šiuo metų laiku valgyti daug vitaminų ir mineralų turinčių daržovių. Rudenį nereikėtų apsiriboti bulvėmis ir burokėliais. Mitybą praturtintų ir svogūnai, porai, česnakai, ropės ir pastarnokai. Pavasarį reikėtų daugiau valgyti ridikėlių ir špinatų. Žinoma, vaikai turi valgyti ir pakankamai mėsos bei žuvies”, – sveikos mitybos rudenį ypatumus pristato Arūnas Stoškus, restoranų grupės „Fortas” gamybos vadovas.


Visą straipsnį galite rasti: https://www.tv3.lt/naujiena/930285/stai-si-gudrybe-pades-vaikams-valgyti-sveika-maista

Daugiau naujienų

Mokytis ūkininkauti – nuo mažumės: vieni žinių įgauna edukacijose, kiti – kaime pas močiutę

Atsivertę populiariausių specialybių sąrašą, ūkininkavimo, o ypač – pienininkystės – jame nerasite. Vis tik, VDU Žemės ūkio akademijos profesorius Vigilijus Jukna įsitikinęs, kad tai – ne tik...

Pieno ir jo produktų kelionė: kaip pienas atsiduria ant mūsų stalo?

Šiandien pieno ir jo produktų gausu parduotuvėse, turgeliuose, kai kurie ūkininkai savo mylimiems klientams produktus net pasiryžę atvežti tiesiai prie durų. Tačiau – iš kur jis gaunamas? Kaip...

Pieno produktai: iš kur atsiranda varškė, kefyras ir pasukos?

Piene gausu kalcio, vitaminų, baltymų ir kitų augančiam organizmui svarbių statybinių medžiagų. Tuo tarpu, jo produktuose gausu fermentų ir bakterijų, kurios gerina virškinimą, užtikrina sklandesnį žarnyno...