Naujienos

2022.04.11

Mažųjų supažindinimas su auksiniu vaisių ir daržovių konservavimu

Kas yra liofilizacija, kitaip dar vadinamas auksinis vaisių ir daržovių konservavimo standartas?

Džiovinimas šaltyje leidžia išsaugoti vaisius ir daržoves tokius, kokie jie yra švieži, nenaudojant jokių priedų, konservantų, pridėtinio cukraus ar kitų pridėtinių medžiagų. Norime supažindinti mažuosius su šiuo nepaprastu procesu, kuris ne tik įdomus, tačiau ir labai skanus bei sveikas. Taigi kviečiame į auksinį konservavimo kelią!

 

Daugiau naujienų

Ekologiški maisto produktai: nedėkim lygybės ženklo tarp gražaus ir ekologiško

Mmm koks viliojančiai blizgantis, lygios formos, šviežiai atrodantis, raudonskruostis obuoliukas guli parduotuvės lentynoje.. Taip ir norisi pirkti tokį gražų vaisių. Bet ar jis ekologiškas? Kas yra...

Pienas – kaip jis atkeliauja iki mūsų stalo?

Šį kartą norime supažindinti vaikučius su pieno keliu nuo „ūkio iki stalo“. Ūkininkė supažindina, kaip gi atsiranda pienas, o kalbinami vaikučiai dalijasi savo žiniomis apie pieną ir pieno produktus...

Stebina ne tik išskirtinės kokybės daržovių gausa, bet ir mažiausieji augintojų pagalbininkai: nustebsite, kas jie tokie!

Tvibiuose, Šiaulių raj., nuo 2003-iųjų metų ūkininkaujantis Antanas Baliutavičius vos tik sulaukęs saulėtos dienos su pažangios technikos pagalba pavasarį kibo į bulvių, kopūstų ir morkų sodinimo darbus....