Naujienos

2018.08.27

Vaisiai ir daržovės

Ne tik skaniausi, bet ir vertingiausi yra švieži vaisiai ir daržovės. Juose gausu vitaminų, mineralų, žmogaus organizmui būtinos ląstelienos. Vaisiuose ir daržovėse yra daug vandens (74,5–89,0 g/100 g), mažai baltymų ir riebalų. Jie yra labai naudingi žmogaus organizmui. Vaisiuose ir daržovėse yra daug angliavandenių, iš jų daugiausia cukrų, skaidulinių medžiagų.

Daugiau naujienų

Ūkininkė apie savo profesiją: visi mes esame truputį fanatikai

Nors šiuolaikiniai jaunuoliai jau rečiau renkasi ūkininkavo specialybę, norinčių jais tapti vis dar atsiranda. Agronomijos mokslų daktarė Ingrida Verbylienė teigia, kad prižiūrėti ūkį – sudėtinga ir daug...

Daržovių karalienė – morka: reikli, tačiau tikrai įmanoma užsiauginti pačiam

Morkos – viena dažniausiai sutinkamų daržovių ant lietuvių stalo. Virš 10 metų ūkininkaujanti ir daugiau nei 30 skirtingų daržovių ekologiniame ūkyje auginanti Ieva Stragytė teigia, kad morkos – ne...

Kasmet išmetame beveik 60 kilogramų dar tinkamo vartoti maisto: juo galėtų visą mėnesį prasimaitinti dar vienas žmogus

Maisto švaistymas pasiekė tokį mastą, kad šiandien tai reikėtų vadinti pasauline problema. Pasaulyje išmetama ar prarandama beveik trečdalis viso pagaminamo maisto – remiantis duomenimis,...

Renginių kalendorius

Naudingos nuorodos