Naujienos

2018.08.27

Vaisiai ir daržovės

Ne tik skaniausi, bet ir vertingiausi yra švieži vaisiai ir daržovės. Juose gausu vitaminų, mineralų, žmogaus organizmui būtinos ląstelienos. Vaisiuose ir daržovėse yra daug vandens (74,5–89,0 g/100 g), mažai baltymų ir riebalų. Jie yra labai naudingi žmogaus organizmui. Vaisiuose ir daržovėse yra daug angliavandenių, iš jų daugiausia cukrų, skaidulinių medžiagų.

Daugiau naujienų

Ar galima užauginti pieną?

Mes jau daug kalbėjome apie pieną ir jo naudą mūsų organizmui. Taip pat susipažinome, kad bene populiariausia jo rūšis – karvės pienas. Iš jo gaminame sūrius, varškę, sviestą, grietinę,...

Paprastai ir aiškiai apie vitaminus

A, B, C, D, E, K... Ne, tai ne abėcėlė! Tai vitaminai! Rašydami apie daržoves ir vaisius, minime didžiąją jų dalį. Tačiau ką šie raidžių ir skaičių deriniai reiškia? Kokiose daržovėse ar...

Įdomūs faktai apie burokėlius

Burokėlis – viena iš daugiausia diskusijų keliančių daržovių. Vieni jų labai nemėgsta, o kiti galėtų valgyti kiekvieną dieną. Istoriniai bei biografiniai šaltiniai apie Albertą Einšteiną...

Renginių kalendorius

Naudingos nuorodos