Naujienos

2018.08.27

Vaisiai ir daržovės

Ne tik skaniausi, bet ir vertingiausi yra švieži vaisiai ir daržovės. Juose gausu vitaminų, mineralų, žmogaus organizmui būtinos ląstelienos. Vaisiuose ir daržovėse yra daug vandens (74,5–89,0 g/100 g), mažai baltymų ir riebalų. Jie yra labai naudingi žmogaus organizmui. Vaisiuose ir daržovėse yra daug angliavandenių, iš jų daugiausia cukrų, skaidulinių medžiagų.

Daugiau naujienų

Įdomūs faktai apie svogūnus

Kai kurias daržoves labai sunku prisiversti valgyti ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Burokėliai ir svogūnai dažniausiai pakliūna į nemėgstamiausiųjų sąrašus. Savo Facebook paskyroje prašėme jūsų...

Įdomūs faktai apie kriaušes

Ar žinote, kad kriaušės – netolimos obuolių ir svarainių giminaitės? Jų galima rasti ir geltonų, ir žalių ar net raudonų. Kriaušės stiprina mūsų imunitetą. Jose gausu vitamino C. Nepaisant...

Įdomūs faktai apie morkas

Turbūt visi gerai žinome gelsvai rausvą spalvą apibūdinantį lietuvišką būdvardį – morkinis, -ė. Kartais nesame tikri, ar iš tiesų nereikėtų sakyti oranžinis, -ė. Valstybinė lietuvių kalbos komisija...

Renginių kalendorius

Naudingos nuorodos