Naujienos

2018.08.27

Vaisiai ir daržovės

Ne tik skaniausi, bet ir vertingiausi yra švieži vaisiai ir daržovės. Juose gausu vitaminų, mineralų, žmogaus organizmui būtinos ląstelienos. Vaisiuose ir daržovėse yra daug vandens (74,5–89,0 g/100 g), mažai baltymų ir riebalų. Jie yra labai naudingi žmogaus organizmui. Vaisiuose ir daržovėse yra daug angliavandenių, iš jų daugiausia cukrų, skaidulinių medžiagų.

Daugiau naujienų

Kasmet išmetame beveik 60 kilogramų dar tinkamo vartoti maisto: juo galėtų visą mėnesį prasimaitinti dar vienas žmogus

Maisto švaistymas pasiekė tokį mastą, kad šiandien tai reikėtų vadinti pasauline problema. Pasaulyje išmetama ar prarandama beveik trečdalis viso pagaminamo maisto – remiantis duomenimis,...

Įdomūs faktai apie kopūstus

1. Kopūstas – daržovė, turinti bene daugiausia rūšių. Manoma, kad pasaulyje egzistuoja virš 100 tipų. Populiariausios jų: gūžinis kopūstas, brokolis, žiedinis kopūstas, briuselinis, kaliaropė,...

Ar galima užauginti pieną?

Mes jau daug kalbėjome apie pieną ir jo naudą mūsų organizmui. Taip pat susipažinome, kad bene populiariausia jo rūšis – karvės pienas. Iš jo gaminame sūrius, varškę, sviestą, grietinę,...

Renginių kalendorius

Naudingos nuorodos