Sekmadienį, rugsėjo 29-ąją, pasaulyje ir Lietuvoje bus minima Tarptautinė sampratos apie maisto nuostolius ir maisto švaistymą diena, skirta kuo plačiau atkreipti visuomenės dėmesį į vieną didžiausių pasaulyje problemų.
Minėdami šią dieną, dalinamės 7 maisto nešvaistymo patarimais.
- Įvertinkite, kiek maisto suvalgysite. Verčiau į lėkštę dėti mažiau, o jei reikės, įsidėsite dar.
- Iš anksto planuokite, ką valgysite, į parduotuvę eikite su pirkinių sąrašu. Venkite pirkti, kai esate alkani.
- Skaitykite produktų etiketes, laikykite juos pagal nurodymus ir stebėkite jų galiojimo terminus.
- Dalinkitės maistu su draugais, šeima.
- Atidarę produktus, laikykite juos atskirai uždarytuose indeliuose. Tai sumažins produktų taršos riziką.
- Reguliariai tvarkykite virtuvės spinteles ir šaldytuvą. Tai padės laiku pamatyti, kurių produktų galiojimo laikas eina į pabaigą, ir juos laiku suvartoti.
- Laikykitės principo „pirmas atėjo, pirmas išėjo“. Pirmiausiai valgykite produktus, kurie nupirkti seniausiai ir jų galiojimo laikas yra ribotas.