Naujienos

2024.10.10

Konkursas: „Rudens gėrybės ant mūsų stalo“

Kviečiame visas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų grupes bei pradines klases dalyvauti kūrybiniame konkurse „Rudens gėrybės ant mūsų stalo“, kurį organizuoja Žemės ūkio agentūra!

Konkursui pateikiamos užduotys:

Konkurse dalyvaujanti grupė ar klasė turi parengti kūrybinį rudens gėrybių darbą, naudodama sezoninius vaisius, daržoves ar kitas rudens gėrybes. Dalyviai gali pasirinkti vieną iš šių kūrybinių formų:

  1. Rudens kompozicija – iš rudens sezono gėrybių sukurti stalo dekoraciją ar meninį kūrinį. Kompozicija gali būti dekoratyvinė arba funkcionali (pvz., patiekalų papuošimas).
  2. Patiekalas ar desertai – paruošti sveiką patiekalą ar desertą iš rudens gėrybių (pvz., obuoliai, moliūgai, morkos) ir pasidalinti jo nuotrauka bei receptu.
  3. Kūrybinės dirbtuvės – sukurti meninį piešinį, aplikaciją ar kitą kūrybinį darbą, kuriame būtų pavaizduotos rudens gėrybės ant stalo.

Dalyvavimo sąlygos:

  1. Konkurse gali dalyvauti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės bei pradinės klasės.
  2. Dalyvaujanti grupė ar klasė pateikia vieną kūrybinį darbą (darbas pateikiamas nuotraukos arba vaizdo įrašo, kurio trukmė – iki 30 sek - forma) su jo pavadinimu ir 2-3 sakinių aprašymu.
  3. Darbai teikiami elektroniniu paštu  arba “Sveikas maistas – sveikas vaikas ”Messenger žinute.
  4. Darbai priimami nuo spalio 4 iki spalio 31 d. 23 val. 59 min.

Visi darbai bus pristatyti „Facebook“ puslapyje „Sveikas maistas – sveikas vaikas“, kurios sekėjai balsuodami išrinks geriausius projektus dviejose kategorijose – ikimokyklinių/priešmokyklinių grupių ir pradinių klasių. Aktyvus balsavimas vyks nuo lapkričio 4 iki lapkričio 8 d. (balsavimo nuorodą paskelbsime Facebook paskyroje „Sveikas maistas – sveikas vaikas“).

Sekėjų geriausiais kiekvienoje kategorijoje išrinkti darbai bus apdovanoti specialiais prizais, įsteigtais Žemės ūkio agentūros:

  1. Pirmoji vieta – vaikiškos prijuostės (ikimokyklinių/priešmokyklinių grupių kategorija) arba sumuštinių dėžutės (pradinių klasių kategorija), kaklo movos, sportiniai krepšiai, užrašų knygelės, pieštukai.
  2. Antroji vieta – kaklo movos, sportiniai krepšiai, pieštukai, užrašų knygelės.
  3. Trečioji vieta – sportiniai krepšiai, pieštukai, užrašų knygelės.

 

Žemės ūkio agentūra taip pat skirs papildomus prizus už kūrybiškumą ir originalumą!

Laimėtojai bus paskelbti Facebook paskyroje „Sveikas maistas - sveikas vaikas“.

Daugiau naujienų

Vaikus vėl pasieks vaisiai, daržovės, pienas ir jo produktai

Nuo šiandien į šalies ugdymo įstaigas grįžta vaikų pamėgti vaisiai, daržovės, pienas ir jo produktai – visi šie skanūs ir sveiki užkandžiai bus dalinami pagal Vaisių ir daržovių bei pieno ir...

Kaip nešvaistyti maisto? 7 patarimai visai šeimai

Sekmadienį, rugsėjo 29-ąją, pasaulyje ir Lietuvoje bus minima Tarptautinė sampratos apie maisto nuostolius ir maisto švaistymą diena, skirta kuo plačiau atkreipti visuomenės dėmesį į vieną didžiausių pasaulyje...

Su Rugsėjo 1-ąja!

Sveikiname su Rugsėjo 1-ąja! Diena, kai žinios tampa kasdienės mitybos dalimi! Pasiruoškite gaudyti žinias kaip žuvis, auginti smalsumą kaip derlingą sodą ir mėgautis mokymusi kaip stikline šviežio...

Renginių kalendorius