Naujienos

2018.06.08

Obuoliai

Obuoliai yra itin maistingi

Obuoliai yra itin maistingi. Juose gausu skaidulų, vitaminų bei mineralų.

Vidutinio dydžio obuolys turi:

  • 95 kalorijas.
  • 25 gramus angliavandenių.
  • 4 gramus skaidulinių medžiagų.
  • 14 % RPN vitamino C.
  • 6 % RPN kalio.
  • 5 % RPN vitamino K.
  • Iki 4 % RPN mangano, vario bei vitaminų A, E, B1, B2 bei B6.

RPN – rekomenduojama paros norma.

Be to, obuoliai yra puikus polifenolių šaltinis. Polifenoliai – tai gausiai vaisiuose randami bei ypatingai žmogaus sveikatai naudingi augaliniai junginiai.

Norėdami gauti daugiausiai naudos iš obuolių, valgykite juos su žievele. Obuolių žievelėje yra pusė skaidulinių medžiagų bei didžioji dalis polifenolių. Žinoma, nepamirškite jų tinkamai nuplauti, nes labai dažnai maisto pramonėje jie padengiami įvairiais chemikalais.

Įsiminkite: obuoliai yra puikus vitamino C ir skaidulų šaltinis. Jie taip pat turi sveikatai naudingų junginių, vadinamų polifenoliais.

Daugiau naujienų

Kviečiame į kokybiško maisto konferenciją "Auginame čia, Lietuvoje"

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija ir Žemės ūkio agentūra 2024 m. lapkričio 21 d.  organizuoja nemokamą kokybiško maisto konferenciją "Auginame čia, Lietuvoje!", kuri vyks LR žemės ūkio...

Konkursas: „Rudens gėrybės ant mūsų stalo“

Kviečiame visas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų grupes bei pradines klases dalyvauti kūrybiniame konkurse „Rudens gėrybės ant mūsų stalo“, kurį organizuoja Žemės ūkio...

Vaikus vėl pasieks vaisiai, daržovės, pienas ir jo produktai

Nuo šiandien į šalies ugdymo įstaigas grįžta vaikų pamėgti vaisiai, daržovės, pienas ir jo produktai – visi šie skanūs ir sveiki užkandžiai bus dalinami pagal Vaisių ir daržovių bei pieno ir...

Renginių kalendorius