Naujienos

2020.05.14

Patarimai, norintiems mažiau švaistyti maistą: pirmiausia – pasitikrinkite, ką turite savo virtuvės spintelėse

Ne paslaptis, kad daug maisto, kurį įsigijame prekybos centruose, galiausiai, tiesiog išmetame. Priežastys gali būti įvairios – blogai apskaičiuojamas maisto produktų poreikis, prastas maisto planavimas ar išvis jo nebuvimas, neatsakingas vartojimas. Maisto sueikvotume daug mažiau, jei stengtumėmės suvartoti ir jo likučius. Tokiu būdu padėtume ne tik aplinkai, bet ir sutaupytume pinigų. Šiandien įvairiais patarimais, kaip sunaudoti maisto likučius, dalijasi sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Vaizdo įraše ji atskleidžia, kad pagrindinis ir svarbiausias dalykas – planavimas. Karantinas šiuo atveju mums netgi buvo naudingas, mat reikėjo apsipirkti savaitei ar net ilgiau.
 
„Norintys geriau planuoti savo maistą, turėtų pažiūrėti, ką turime savo spintelėse, o peržiūrėjus jų turinį pagalvoti, ką reikėtų nusipirkti papildomai“, – patarimais dalinsis Vaida Kurpienė.

 

Daugiau naujienų

Mokykimės vieni iš kitų!

Norime pasidžiaugti, kad VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros administruojamoje "Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programoje" dalyvauja tiek daug...

Prie darželių ir mokyklų dygsta vaismedžių sodai: vaikai patys užsiaugins obuolių ir kriaušių

Šiais mokslo metais tūkstančiai Lietuvos mokyklų ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų įkūrė ar praplėtė vaismedžių sodus – pasodino po penkias obelis ir tris kriaušes taip suteikiant vaikams...

Kaip protingai apsipirkti maisto prekių parduotuvėse

Būkime atviri – jausmas išmetant iš šaldytuvo pasenusius produktus nėra pats maloniausias. Prieš akis iš karto iškyla ką tik matyto televizijos reportažo apie...